Tällä sivulla voit lukea asiakkaideni kokemuksista ravintovalmennuksessani

Lue Markun, 59 v tarina

Asiakkaillani on monesti aika suuriakin terveyshaasteita. Ja niiden kanssa on vaan jotenkin opittu elämään. Alla pitkä tarina, jollaiset on parasta tässä työssä; kun ihmiset saa elämänilon ja hyvinvoinnin takaisin.

Markku, 59 v. Colitis Ulcerosa (haavainen paksusuoli) diagnosoitu 2013, aiemmin vatsahaava ja monia muita vatsa/suolisto-ongelmia. Liki kivuton mies nykyään. Markku kertoo omin sanoin:

”Aloitin Annukan valmennuksessa tammikuussa. Tiedän entuudestaan monenlaisten yritysten kautta, että ruokailutottumuksiin ON TODELLAKIN vaikeaa tehdä muutoksia. Olen yrittänyt niin sata kertaa kaikkea ja aina jopa 1-2kk eli heti kun on alkanut helpottaa, olen palannut entiseen, koska ongelma hoidettu!

HAH HAA!! Kun otin yhteyttä Annukkaan vuoden vaihteessa, hän lupasi auttaa, mutta mut tuntien pyysi tai vaati mua olemaan ehdottoman rehellinen kaikissa hänen tekemissään kysymyksissä sekä halusi myös lupaukseni totella häntä kiltisti ja kyseenalaistamatta. Lupaus oli kerrankin helppo antaa. Tiesin hänen olevan ammattilainen sekä pirun pätevä, vaikka olikin ”vastavalmistunut”. Sen verran naista tunnen, että mihin hän ryhtyy, niin siinä hän on tosissaan!

Ihan aluksi soitettiin Annukan kanssa noin 1,5 h puhelu, mitä ennen olin täyttänyt vaikka minkälaista lomaketta, mitä Annukka oli lähettänyt. Myös verikokeiden tuloksia katsottiin yhdessä. Annukka ”määräsi” mut rauhoitusruokavaliolle. Sain selkeät ohjeet mm ”Sä jätät täysin gluteiinin, maidon sekä punaisen lihan pois, eikö niin?” Se ei ollut kysymys vaan ammattilaisen ohje eli määräys! Aloin noudattaa sitä 100%:sti, olinhan luvannut, vaikka kyllä mieli ois tehnyt huijata…edes välillä. Mun piti luopua nyt isoista herkuista täysin, mutta silti tein niin ja todellakin toivoin asioiden muuttuvan.

Aikaa kului ja kyllä, hissukseen alkoi muutoksia huomaamaan olotilassa eli vireydessä sekä kipujen hieman helpottuessa. Pikkuhiljaa selvisi erilaisten kokeilujen ja myös repsahdusten ja erehdysten kautta, että gluteeni ja maitotuotteet on kerta kaikkiaan myrkkyä mulle. Niistä joudun pysymään erossa varmaan lopun ikää. Mutta voin nyt hyvin!

Annukkaan on todella helppo luottaa, koska tietää hänen haluavan auttaa kaikilla mahdollisilla keinoilla ja 100%:sti uppoutuvan siihen mitä tekee. En pysty tarpeeksi kiittämään näistä mahtavista ammattilaisen neuvoista ja opeista, mitä olen saanut. Niin avopuolisoni kuin ympäristöni on saanut nähdä iloisemman ja muuttuneen miehen tämän ansiosta. Minulle laaditun ruokavalion täydellinen noudattaminen on extrana pudottanut painoa reilut 8kg, eikä sekään olo huono juttu. Uskallan suositella ja suosittelenkin Annukkaa kaikille suolisto-ongelmaisille. Tie on pitkä, mutta tulosta kyllä tulee, kun noudattaa kirjaimellisesti Annukan ohjeita. Omalta osaltani totean, että matka on vasta alussa, tällainen suoli ei kenties parane koskaan, mutta nyt tiedän kuinka edetä. Annukan antautuminen ja intohimo ravintoasioita kohtaan on uskomatonta ja lisää opiskelee…

Mitä mulla on nyt? On ihanaa, kun pystyy luottamaan pääsääntöisesti suoliston toimivuuteen eikä sitä tarvitse jännittää. Ymmärrän nyt senkin, että tämä suolen huoltaminen on vasta alussa, sillä eihän Roomaakaan rakennettu päivässä ja nykyisin kaikki tiet sinne johtaa, eli suolisto on ihan oikeasti se meidän kaiken toiminnan keskus ja sen kunnossa ollessa koko ihminen on iskussa!”