Tällä sivulla voit lukea asiakastarinoita

Liigakärpät

Olen saanut kulkea Kärppä-joukkueen matkassa vuodesta 2017. Linkin takana juttu Kärppien nettisivuilla
Ravintovalmentaja Annukka Lantto ohjaa Käppiä kohti parempia valintoja ruokapöydässä

 

Asiakkaillani on monesti aika suuriakin terveyshaasteita. Ja niiden kanssa on vaan jotenkin opittu elämään. Alla pitkä tarina, tässä työssä on parasta, kun asiakas saa elämänilon ja hyvinvoinnin takaisin.

Markku, 59 v. Colitis Ulcerosa (haavainen paksusuoli) diagnosoitu 2013, aiemmin vatsahaava ja monia muita vatsa/suolisto-ongelmia. 

”Tiedän entuudestaan monenlaisten yritysten kautta, että ruokailutottumuksia ON TODELLAKIN vaikea muuttaa. Olin myös ihan hukassa sen suhteen mitä lopulta pitäisi tehdä, monenlaista oli tullut kokeiltua. Tarvitsin siis apua. Annukan kanssa yhteistyö alkoi lomakkeiden täyttämisellä, niitä oli varsin paljon ja jo niiden täyttäminen sai minut miettmään asioita uudella tavalla. Ensimmäinen tapaamisemme kesti 1,5 h. Annukka sai minut omalla jämäkällä mutta samalla lempeällä tavalla ymmärtämään, että nyt olisi tehtävä isoja muutoksia. Sovimme yhdessä että aloitan ” rauhoitusruokavalion”. Sain siihen selkeät ohjeet. Aloin noudattaa sitä 100%:sti, vaikka kyllä mieli teki monta kertaa poiketa. Mun piti luopua nyt mm. herkuista täysin, mutta silti tein niin ja todellakin toivoin asioiden muuttuvan.

Aikaa kului ja kyllä, hissukseen aloin huomata muutoksia olotilassa eli vireydessä, myös kivut alkoivat helpottumaan.  Siirryimme ruokavalion laajentamisvaiheeseen. Pikkuhiljaa selvisi erilaisten kokeilujen ja myös repsahdusten ja erehdysten kautta, että gluteeni ja maitotuotteet eivät kertakaikkiaan sovi minulle. Niistä joudun pysymään erossa varmaan lopun ikää. Mutta uusi parempi olo on kyllä kaiken tämän arvoista!

Annukkaan on todella helppo luottaa, koska tietää hänen haluavan auttaa kaikilla mahdollisilla keinoilla ja 100%:sti uppoutuvan siihen mitä tekee. En pysty tarpeeksi kiittämään näistä mahtavista ammattilaisen neuvoista ja opeista, mitä olen saanut. Niin puolisoni kuin ympäristöni on saanut nähdä iloisemman ja muuttuneen miehen tämän ansiosta. Minulle laaditun ruokavalion täydellinen noudattaminen on extrana pudottanut painoa reilut 8kg, eikä sekään olo huono juttu. Uskallan suositella ja suosittelenkin Annukkaa kaikille suolisto-ongelmaisille. Tie on pitkä, mutta tulosta kyllä tulee, kun Annukka on apuna matkalla. Omalta osaltani totean, että matka on vasta alussa, tällainen suoli ei kenties parane koskaan, mutta nyt tiedän kuinka sen kanssa voi elää sovussa. Annukan antautuminen ja intohimo ravintoasioita kohtaan on uskomatonta ja lisää opiskelee…

Mitä mulla on nyt? On ihanaa, kun pystyy luottamaan pääsääntöisesti suoliston toimivuuteen eikä sitä tarvitse jännittää. Ymmärrän nyt senkin, että tämä suolen huoltaminen on jatkuvaa työtä ja tärkeää sellaista. Suolisto on ihan oikeasti se meidän kaiken toiminnan keskus ja sen kunnossa ollessa koko ihminen on iskussa!”